Forberedende madkursus med Birgitte Escherich

Den 8. juli for ca. 5 personer i 2 ½ -3 timer (først-til-mølle)
- med forbehold for ændring og udvidelse

Vi skal arbejde med at lave grundopskrifter for:

Mayonnaise
Brøddej
Ristede løg
Marmelade
Rugbrød
Mysli
Knækbrød
Syltede squash
Hummus
Friskost med krydderurter

Om Birgittes køkken
"Der er en ernæringsmæssig, smagsmæssig og gastronomisk mening med al min mad. Alt er tilberedt med stor glæde af råvarer i 100% økologisk eller biodynamisk kvalitet. Alt er lavet fra bunden og der bruges intet kød – blot lidt fisk, som også er fra økologisk opdræt.
De sensoriske forhold når alle menneskers smags- og duftesans, da der både arbejdes med en dyb kvalitet i råvarerne, tekstur og en tilsmagning med alle grundsmage.

Dette tilsammen stimulerer vores opfattelse af mæthed, appetit og sult på en gunstig måde ift at føle en tilpashed fra smagen, duften og teksturen, således at man i længden vil spise sig mæt i smag fremfor i mængde.
En fantastisk gave mennesket er udstyret med, når vi vælger at bruge den. Den modsatte effekt opnås ved industriforarbejdet mad, stressede råvarer (pesticider, gensplejsning, kunstgødning, vækstfremmer, hormon, medicin) samt ved tilsætning af kunstige smage og teksturer – også kaldet E-numre. Alle forhold i måltidets værdikæde er forbundet med en vitalitet eller det modsatte. I mit køkken arbejdes der bevidst med vitalitet i maden, da dette gør sig gældende for den vitalitet som personen vil opleve fra måltidet. Disse to størrelser er ligevægtet."

(Foto: Lotte Bro Barnkob)



Visdomsretreat
Strandgaardsvej 8
4700 Vordingborg
telefon 40851110
marianne@prosedo.dk
Nyheder


 
Send link til en ven

Til (e-mail adresse) *

Flere adresser kan adskilles med komma eller semikolon - f.eks.: navn@firma1.dk, navn2@firma2.dk, navn3@firma3 etc

Fra (din e-mail adresse) *

Kort besked til modtager (valgfri)