Maden på sommeretreatet er biodynamisk økologisk mad fra lokale producenter. Vi spiser klimakost, som understøtter bæredygtighed såvel som sundhed og velvære. Derfor bliver der serveret fisk og vegetarkost under hele retreatet - bortset fra festmiddagen.

Vi vil gerne undgå madspild under retreatet og sammensætter menuen således at madspild minimeres.

Menuen og opskrifterne – med undtagelse af festmenuen den 8. juli - er skabt af Birgitte Escherich, der har arbejdet som professionel gastronom i 25 år. Samtlige råvarer er 100% økologiske og vegetariske, kun afbrudt af et par enkelte retter med fisk fra økologiske opdræt. Birgittes gastronomi er baseret på at skabe en sensorisk mæthed, der både stimulerer appetitstillelse, sult og mæthed. Råvarernes kompleksitet er optimal fordi de ikke er stresset og vækstfremmet med pesticider og kunstgødning. Denne kompleksitet kombineret med en begavet tilsmagning med grundsmagene surt, sødt, salt, bittert, stærkt, oleogestus og umami stimulerer hjernes og sansernes mæthed på smag fremfor på mængde. Ligeledes er råvarernes egentlige vitalitet afgørende for et grundlæggende sundhedspotentiale. En forglemt biologi, der er overset i den vestlige madkultur og som kun opnås ved at tilberede mad af helt friske råvarer fremfor af industriforarbejdede. Derfor er alle måltider lavet fra bunden i en simpelt men gennemtænkt menu-sammensætning, hvor smage, teksturer og den kliniske ernæring (fibre, vitaminer, mineraler, protein m.m.) skaber et bud på et fuldendt måltid.



Visdomsretreat
Strandgaardsvej 8
4700 Vordingborg
telefon 40851110
marianne@prosedo.dk
Nyheder


 
Send link til en ven

Til (e-mail adresse) *

Flere adresser kan adskilles med komma eller semikolon - f.eks.: navn@firma1.dk, navn2@firma2.dk, navn3@firma3 etc

Fra (din e-mail adresse) *

Kort besked til modtager (valgfri)